Wereldrecordhouder frites bakken gaat honderd uur piepers jassen

Wereldrecordhouder frites bakken, Chris Verschueren uit het Vlaamse Kastel, gaat honderd uur aardappels schillen. Verschueren die in 2010 maar liefst 83 uur achtereen frites bakte doet de recordpoging om geld in te zamelen voor Make a Wish.

001_food-image-1052500.jpeg

De uitbater van traiteur en frituur Chris start volgende week donderdag samen met zijn zoon de recordpoging. Maandag 3  september moet dan de honderd uur zijn vol gemaakt. De geschilde aardappelen worden per kilo vacuüm verpakt verkocht en de opbrengst gaat naar Make a Wish.

De twee krijgen bij hun recordpoging ondersteuning van bekende Vlaamse artiesten. Die komen symbolisch meeschillen en verzorgen een optreden. De aardappels die ze schillen worden in gesigneerde zakken verkocht.

De week wordt afgesloten door acteurs van de, afgelopen seizoen gestopte, in Vlaanderen populaire serie FC De Kampioenen die 21 jaar speelde op de Belgische TV.

Verschueren laat het record niet erkennen. ‘Dit geld schenk ik dan ook liever aan de stichting, zegt hij op zijn website.

In september 2010 vestigde Verschueren een wereldrecord door in 83 uur zo’n 1500 kilo, door Aviko gesponsorde, frieten te bakken. De opbrengst van die actie ging ook naar een goed doel.