Amersfoortse rundvleeskroket is de Lekkerste van Nederland

Op de valreep van 2020 kregen wij te horen dat onze kroketten uitgeroepen zijn als Lekkerste van Nederland door Krokettentest!

Vlaams friteshuis Van Gogh in Amersfoort komt met verschillende kroketten voor in bijna alle categorieën van de Hall of Fame 2021, die op oudjaarsdag werd gepubliceerd. De klassieke rundvleeskroket deed het het allerbest: met een 9.07 werd de kroket nummer 1 in het Klassiek Klassement. ,,Ondanks dat het ‘gewoon’ een rundvleeskroket is, is de smaak heel verrassend. Zo is de mosterd bijvoorbeeld al verwerkt in de kroket zelf. Het draadjesvlees springt er ook echt uit, hartstikke lekker.” Eigenlijk heeft Joris niets aan te merken op Van Gogh: ,,We durven nog geen 10 te geven. Wie weet komt er een kroket die nóg beter is.”

Arn Zuyderduin, eigenaar van Van Gogh, is erg tevreden: ,,Het is geweldig dat we gewonnen hebben. Vooral omdat het best een klus is om deze kroket te maken. Het zijn echte Amersfoortse kroketten, gemaakt door Amersfoortse vakmensen. Het rundvlees komt bij het Slagersatelier vandaan, het paneermeel en de bloem worden gemaakt door Bakker Boersma, de sambal komt van Sambal Bert en de boter komt van Landwinkel de Kopermolen.”

Link naar het artikel in AD Amersfoortse Courant over de Lekkerste kroket van Nederland.

De kroket van Frituur Van Gogh is de Lekkerste van Nederland