Wij houden van frites!

Ben jij een liefhebber van lekkere zelfgemaakte frites? Natuurlijk! Wij ook…vandaar dat we onze Hollandse aardappels zorgvuldig selecteren, zelf schillen en snijden. Want pas dan weet je wat je eet!

We bakken de friet precies goed voor, want je wilt een perfect frietje. Voor en afbakken doen we in verse olie. Je wilt natuurlijk ook nog een lekker sausje bovenop je puntzak frites. Bij ons krijg je echte Vlaamse mayonaise, zelfgemaakte pindasaus of een andere lekkere Vlaamse saus zoals Samurai, Tartaar of Andalouse.

Lekkerder bestaat niet. Tot vlug!  

schilderij Van Gogh maakte De aardappeleters in april/mei 1885 en zag dit werk als een soort meesterproef. Hij koos een moeilijke compositie om te bewijzen dat hij op weg was een goede figuurschilder te worden. Bovendien wilde hij een echte ‘boerenschilder’ zijn. Met De aardappeleters probeerde Van Gogh een heel realistisch ‘boerenschilderij’ te maken, zonder de werkelijkheid te idealiseren of – zoals andere schilders volgens hem deden – ‘zoetsappig’ te maken. Hij wilde benadrukken dat deze mensen ‘met de handen die ze in de schotel steken, zelf de aarde hebben omgespit en […] dat zij hun eten zo eerlijk verdiend hebben’. Voor de gezichten streefde hij naar ‘de kleur van een goed stoffige aardappel, ongeschild natuurlijk’.

4 reacties op “Wij houden van frites!”

 1. Gefeliciteerd met het behalen van de 1e prijs, top prestatie vind ik.

  In uw beperkte snackassortiment is daar de Mexicano ook in vertegenwoordigd?

  Verder wens ik u goede zaken in de toekomst.

  Hallo Piet, de mexicano hebben we niet, wel een pikanto. Bedankt en graag tot ziens!

 2. Allereerst van harte met de eerste plaats in het AD klassement. Zal mijn vrouw leuk vinden zij is een echte
  Amersfoortse kei. We komen zeker een keertje lekker patatje stoofvlees doen. Wat u ook siert is dat u alles verteld over het hele bakproces en wat voor een aardappel u gebruikt, toont echt van klasse.
  Morgen een toernooi met Taurus (Houten) bij Keistad is jammer dat ik niet weg kan, anders had ik al een patatje gehaald. Ik wens u veel succes toe en nog vele goede zaken
  vriendelijke groet Richard…..uit Houten

 3. Goedenmorgen,
  Voor een partijtje met veel kinderen willen wij zelf frieten maken (met z’n allen naar uw friethuis is voor ons te duur). Wilt u mij advies geven: welke aardappel moet ik gebruiken en moet ik voor- en afbakken, en zo ja hoe lang en bij welke temperatuur en hoe veel tijd moet er tussen voor- en afbakken zitten? De sauzen koop ik bij u, die kan ik niet zelf maken.
  Dank u wel voor de moeite!
  Groet,
  Robert Jan