Onze aardappels komen zo van het land aan. Wij wassen, schillen en snijden onze aardappels in onze winkel. Ook bakken wij onze frites voor waar je bij staat. Lekkerder kan niet!

Snijden

De aardappels snijden wij met een speciale machine in het juiste formaat.Wij snijden onze frites in het zicht.

Voorbakken

Daarna wordt de frites eerst voorgebakken. Dit wordt gedaan in frituurolie op 150 graden, en zo wordt de frites geblancheerd. Daarna worden ze gehooid. Dat wil zeggen dat de voorgebakken frites de warmte kwijt kunnen. Als dit niet zou gebeuren zou de frites slap worden tijdens het afbakken.

Afbakken

Nu is de frites klaar om nog en keer gebakken te worden op 175 graden tot de frites krokant en licht gebruind is. Als de frites uit het de frituur komt wordt ze eerst goed uitgeslagen om de overtollige olie van de de frites te halen.

Deze frites wordt licht gezouten en in en puntzak geschept. En daarna natuurlijk niet vergeten om een lekker sausje te kiezen!
Smullen maar!

Hoe noem je dat nu?

Wij kennen het vaak als een zak patat. Maar dat is bekend onder diverse benamingen die in verschillende delen van het Nederlandse taalgebied gebruikelijk zijn. In de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet en in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken, terwijl in de rest van Nederland men het meestal over patat heeft. In Noord-Holland en Utrecht raakt de benaming Vlaamse friet echter steeds meer in zwang. Andere benamingen zijn patates frites en frites. Het gebruik van “patat” kan in Vlaanderen en Zeeland verwarring veroorzaken, omdat het daar “aardappel” kan betekenen.

Lees ook dit>>

Of bekijk hier onafhankelijk bewijs>>