Bijna 200 suggesties en ideeën!

Na onze oproep om mee te helpen bij het ontwikkelen van de nieuwe snack voor Amersfoort werden we fantastisch geholpen door onze klanten. Via e-mail en social media ontvingen we bijna 200 berichten. We waren diep onder de indruk van de bereidheid om mee te helpen. Ontzettend bedankt.

We noteerden de volgende trends:

  • iets met Amersfoorts bier
  • veganistische snacks
  • iets met het vlees of knoflooksaus van Broodje Hadi
  • een lange Jan (vleessnack)
  • (K)eierballen
  • lokale paddenstoelen
  • lokale kazen en andere delicatessen waar we het bestaan niet van wisten!

We hebben alle input op een rij gezet en hebben een shortlist gemaakt van 3 producten waarvan we  onderzoeken of dit  haalbaar is. We houden de shortlist nog even geheim. Een broedende kip moet je niet storen. Na dit onderzoek communiceren we om welke producten en ingrediënten het gaat. En wat we er mee gaan maken! Ontzettend avontuurlijk en vallend in de categorie: we hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het wel kunnen…

Testgroepen en ontwikkelen

Oké, we weten wat we willen maken, en met welke ingrediënten. Dan is het ook tijd om liefhebbers van deze snacks te vragen om lid te worden van een testteam. Per product vragen we de testers om elke keer als we een prototype afhebben te komen proeven en hun bevindingen in een evaluatieformulier te noteren. Zo werken we stap voor stap naar een topproduct. We hebben ook al contact gelegd met Amersfoortse ambachtslieden die ons kunnen ondersteunen.

Aan de slag

En dan gaat het avontuur beginnen. Natuurlijk proberen we de vaart erin te houden. Maar we willen ook tijd, liefde en aandacht geven aan de nieuwe producten. Als ambitie hebben we dat begin augustus het resultaat beschikbaar is in onze frituur. Maar misschien loopt dat soepeler, of juist niet. We houden je op de hoogte.

Verder

De afdeling marketing heeft zich achter de oren gekrabd. We ontvingen namelijk ook nogal wat verzoeken voor producten die we al maken. Zo waren er suggesties voor een kaassnack, en vegetarische snack een Indische snack. Die hebben we dus al. We maken een kaasouffle, vegetarische kroket en satekroket en bami. We zullen ze beter onder de aandacht brengen!


We maken een nieuwe snack voor Amersfoort!

Fantaseer jij wel eens over een bijzondere snack? Gemaakt met een bijzondere inhoud waar jij veel van houdt. Dan is dit een kans voor jou.

Bij Frituur Van Gogh | Amersfoort maken we al 10 jaar naam met onze Amersfoortse kroketten, kaasouffle’s en bamischijven.  De eerste Amersfoortse rundvleeskroket snack maakten we ter ere van ons 15-jarig bestaan. Tijdens het ontwikkelen werden we gesteund door een testteam. Zo maakten we samen met onze klanten heerlijke Amersfoortse kroketten. In verschillende smaken met ingrediënten van vakmensen uit onze eigen stad. We gebruiken nu al lokale topproducten: Sambal van Sambal Bert, kaas en boter van Landwinkel de Kopermolen, vlees van Het Slagersatelier en brood, bladerdeeg  en paneermeel van Bakkerij Vermeer.

Ter ere van ons 25-jarig bestaan willen we dit kunstje nog een keer flikken. We gaan een nieuwe snack maken met Amersfoort, van Amersfoort, voor Amersfoort.

 

Hoe doe je mee?

Allereerst zijn we benieuwd welke smaak suggestie je hebt om te verwerken in de nieuwe  snack. We zoeken naar een Amersfoorts product waar we de smaak mee gaan maken. Denk aan de producten van lokale vakmensen die zeer smakelijk zijn. Heb je een idee? Tip ons en stuur een bericht!

Contact
Vink svp aan waar je vraag of opmerking over gaat.
Bezig met versturen

En dan?

Als we de smaakmaker hebben bepaald kunnen we een testteam vormen. Als lid van het testteam ontvang je een bericht als we een prototype hebben gemaakt wat de moeite van het proeven waard is. De resultaten van de test gebruiken we om tot een mooie, gewaardeerde smaak te komen.

Tadaa: de nieuwe smaak Amersfoortse snack is klaar

We vieren een introductiefeestje en presenteren de nieuwe snack aan Amersfoort. Gedurende een beperkte periode zal de snack te bestellen zijn in onze winkels!