Tatta. is er klaar voor! Jij ook?

Het is zover. Je kunt je aardappelplantje (Tatta.) op 5 mei op komen halen bij ons. Tatta. heeft zin om naar je toe te komen. Maak jij vast een plaatsje vrij in je tuin of op je balkon? Want als Tatta. bij je is wil het aardappeltje snel de grond in. Want het blijft een aardappel natuurlijk.

Tijdstip van adoptiemoment

We starten met de adoptie van Tatta. op 5 mei 2024 . We hebben voldoende Tatta. beschikbaar. Toch geldt hier ook: Op=Op.

Waar wacht Tatta. op je?

De winkelmedewerkers staan klaar om het plantje aan je over te dragen in de winkel: Langestraat 143 bij de Kamperbinnenpoort.

In de winkel zoek je een Tatta. uit die bij je past.

De adoptie: een mooi moment

Natuurlijk maak je foto’s van dit belangrijke moment in 2024. Want jij gaat het doen: het opkweken van je kleine Tatta. naar een heleboel grote aardappels. Want dat kan Tatta.

Heb je een foto of filmpje gemaakt? Plaats ze op je Socials en noem daarbij @frituurvangogh en #tattavangogh.
Natuurlijk zien we je foto ook graag tegemoet op de speciale Facebookgroep.

Wat moet je doen met Tatta.

Spruitjes

Als je thuis komt met Tatta. doe je het aardappeltje in een eierdop. Als je Tatta. bekijkt zal je zien dat die een soort van naveltje heeft. Daar heeft Tatta. vastgezeten aan de moederplant. Dat naveltje plaats je naar onder in een eierdop. Tatta. mag namelijk “spruitjes” gaan krijgen. Dat zijn kleine witte speldenknopjes die ontstaan als je Tatta. het naar de zin heeft. Het zijn geen wortels die de grond in willen! Het zijn uitlopers die naar het licht groeien. Ze gaat proberen een plantje te worden! Wees niet bang! Je Tatta. gaat geen vieze spruitjes laten groeien! Die uitlopertjes heten nu eenmaal spruitjes. Of kiemen.

Het bedje

Tatta. wil in de aarde groeien. Het aardappeltje met uitlopers moet naar bed! Een mooie plaats is niet te vochtig en heeft mooie rulle grond.  Graaf in je tuin een gat van zeker 20 centimeter diep. In het gat doe je Tatta. met de spruiten naar boven.  De uitlopers zijn namelijk geen wortels. Het zijn takjes van de plant die gaat groeien. Wees voorzichtig met de spruitjes als je aan het planten bent.

Neem voor nu teder afscheid van je lieve plantje. Je gaat haar binnenkort weer boven de grond ontmoeten met kleine prachtige blaadjes. Als je het gat hebt dichtgedaan en Tatta. hebt toegedekt kan je wat water voeren aan je plantje.

Tatta. in een pot telen

Zie hier een uitleg als je niet in de grond plant maar in een pot.

Verzorging

Geef je Tatta. wekelijks een lekkere bui water, als het droog is. Dat hoeft natuurlijk niet als Moeder Natuur hier al voor zorgt. Verder mag je onkruid wieden en af en toe een mooi verhaaltje vertellen aan Tatta. Als de volgende fase zich aandient sturen we je nieuwe tips.
Vragen stellen of je successen delen kan via Power to the Pieper Facebookgroep.